Wat zijn Blue Zones?

Het Italiaanse eiland Sardinië is nog niet zo bekend bij toeristen. Toch is het een bijzondere plek: bijna nergens ter wereld worden de mensen zo oud als daar. Gemiddeld leven mensen daar 10 jaar langer dan in andere gebieden in Europa. Ook kennen de bewoners veel minder gevallen van kanker, depressie, dementie, hartziekten en diabetes. Sardinië behoort tot de zogenaamde Blue Zones: plekken op de aarde waar mensen ongewoon lang blijven leven. Andere Blue Zones zijn Okinawa in Japan, Nicoya (een klein gebied in Costa Rica), Ikaria (eilandje van Griekenland) en Loma Linda (in Californië). Ze heten blauwe zones, plaatsen in de wereld waar mensen langer leven en gezonder zijn dan ergens anders op aarde. Mensen die in één van deze plaatsen wonen leven gemiddeld tot 90 of zelfs 100 jaar. En ze leven niet alleen langer, maar leven ook gezond, zonder medicijnen of invaliditeit. Wil je weten wat het geheim is van Blue Zones? Ga dan naar www.bluezones.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *